emmi.

Olen kotoisin Rovaniemeltä ja nykyään asun Vantaalla 6-vuotiaan poikani sekä 10-vuotiaan staffini kanssa.

Suoritin hyväksytysti Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnon vuonna 2017, jonka jälkeen olen aktiivisesti kehittänyt itseäni kuvaajana.

Valokuvaus on vienyt minut täysin mennessään. Vastasyntyneen aivastus. Katse, jonka tuoreet vanhemmat luovat pienokaiseensa tai toisiinsa. Taaperon virnistys. Kaikki hetkiä, jotka kestävät vain hetken, mutta ovat maailman kauneimpia asioita. Valokuvaamisessa mielestäni kaikkein hienointa on se, että yhtä aikaa voit vangita samaan kuvaan hetken, joka kestää alle sekunnin, kun toisaalta sama kuva voi kertoa tarinan, joka on alkanut jo vuosia sitten.

Äitiysloman mukanaan tuoma tauko oravanpyörästä antoi tarvittavan sysäyksen kohti unelmaani ja päätin opiskella valokuvaajaksi. Pääsääntöisesti kuvaan lapsia, perheitä sekä odottavia äitejä mutta olen hiljalleen siirtynyt myös potretti- ja henkilöstökuvauksen maailmaan. Myös muutamalle yritykselle on tullut työskenneltyä.

Tavoitteeni asiakaspalvelijana on, että laadukkaiden valokuvien lisäksi itse kuvaushetki olisi kuin tapaaminen hyvän ystävän kanssa ilman jännitystä ja tarvetta miettiä liikaa kameraa kädessäni. Mielestäni parhaat kuvat tulevat aidoista hetkistä ja todellisista tunteista. Lasten kanssa kuvaukset etenevät aina lapsen ehdoilla ja enintään niin pitkään, kuin lapsi jaksaa olla kuvattavana. Pienelle voi olla hyvinkin jännittävää, että läsnä on vieras aikuinen ja hänelle pitäisi osata ”poseerata”. Siksi suosin kuvauksia, joissa, touhutaan jotain lapselle mieleistä. Tällä tavoin itse kuvaaminen ei ole pääosassa, se on vain keino taltioida hetki jossa lapsi on… noh, ihana lapsi.

Valokuvaamisen ammattilaisena olen vielä alkutaipaleellani. Palo oppia lisää ja kehittyä jatkuvasti paremmaksi kuvaajaksi kertoo, että olen löytänyt unelma-ammattini. Suurin rooli kehittymisessäni on asiakkaillani. En voi sanoin kuvailla kuinka kiitollinen olen heiltä saamastani luottamuksesta, palautteesta ja upeista hetkistä heidän kanssaan. Palaava asiakas on paras tyytyväinen palaute, jonka valokuvaaja voi vastaanottaa.

Olen iloinen että löysit sivuilleni!

-Emmi-